Menu

Home
Dank aan
Wat is Arendsoog?
Fotoboek
Achtergrondinfo
Nederl. boeken
Specials
Buitenl. boeken
Kaften
De Schrijvers
De Uitgever
De Tekenaars
Control Center
Registreer
Koopjespagina
Forum
Gastenboek
Spelletjes
Top lijst
Contact


Aantal leden


De Arendsoog website heeft op dit moment 804 geregistreerde leden.

Beschrijving Arendsoog deel 12

Titel: Arendsoog en de Geest van de Eenzame Wolf
Arendsoog nummer: 12
Schijver: J. Nowee
Eerste druk: Maart 1955
Drukgeschiedenis: Klik hier

Waardering:
v/d 5 gemiddeld uit 16 stemmen
10 commentaren op dit boek | Waardeer dit boek

Het hele avontuur begint met een brief van een zekere notaris Panier uit Monserre, Canada, waarin hem verteld wordt dat hij een een bonthandel heeft gerfd. Verder staat er in de brief niet van wie, ook verdere informatie ontbreekt. Wel is er het verzoek om zo snel mogelijk naar Monserre te komen.

Nadat alle zaken afgehandeld zijn vertrekken Arendsoog en Witte Veder naar Canada. Daar aangekomen horen ze van Panier dat het gaat om de "Blackwater Post" en dat hij hem gerfd heeft van zijn vroegere vriend Dan Stevens. Als eis wordt er echter wel gesteld dat hij het Raadel van de Eenzame Wolf oplost. Arendsoog heeft geen flauw idee wat daarmee bedoeld wordt, maar gaat toch, vergezelt door Witte Veder en hun gids Lange Jules, op weg naar de Blackwater Post. Daar aangekomen krijgen ze een uitgebreid verslag van Pierre, de trouwe hulp van Dan Stevens:

De post blijkt al een tijdje getergd te worden door een mysterieuze verschijning, die sterk is als een dier en verschrikkelijke klauwen heeft. Al enkele van de indianen die voor de post werken zijn gedood en de bont die nog gevangen wordt, is vaak verscheurd door het monster. De bijgelovige indianen hebben het al snel over "de Geest van de Eenzame Wolf", en vele van hen zijn al naar elders vertrokken. De post is ten dode opgeschreven...

Onze vrienden besluiten om het er niet bij te laten zitten, en beloven de indianen dat zij de Eenzame Wolf te pakken zullen krijgen. Na veel gepraat weten zij de nog overgebleven indianen over te halen om te blijven. Daarna begint de jacht op de Eenzame Wolf, waarin hij geholpen wordt door Lange Jules, Chou en Witte Veder. Ze doen al snel een aantal ontdekkingen, onder andere hoe het de Eenzame Wolf steeds lukt om spoorloos te verdwijnen. Maar is de Eenzame Wolf nou een mens of een dier?

Na een lang en uitputtend gevecht met de Eenzame Wolf komt Arendsoog er achter dat de buurman van Dan, Westlake, een vuil spelletje speelt en dat hij het brein achter de Eenzame Wolf is. Maar welke rol speelt Pierre in dit alles? En zullen Arendsoog, Witte Veder, Chou en Jules kunnen ontsnappen van Westlake? En... wie is nou eigenlijk de Eenzame Wolf?

Je leest het allemaal in deze super-spannende Arendsoog, waarvan ik het elke Arendsoogfan aanraadt om hem te lezen.

  Printvriendelijke versie

Login


Gebruikersnaam

Wachtwoord
 


Wachtwoord vergeten?

Bezoekers


Er zijn in totaal 531798 unieke bezoekers geweest op deze site, waarvan 89 vandaag