Menu

Home
Dank aan
Wat is Arendsoog?
Fotoboek
Achtergrondinfo
Nederl. boeken
Specials
Buitenl. boeken
Kaften
De Schrijvers
De Uitgever
De Tekenaars
Control Center
Registreer
Koopjespagina
Forum
Gastenboek
Spelletjes
Top lijst
Contact


Aantal leden


De Arendsoog website heeft op dit moment 804 geregistreerde leden.

Beschrijving Arendsoog deel 4

Titel: Arendsoog in de knel
Arendsoog nummer: 4
Schijver: J. Nowee
Eerste druk: Juli 1950
Drukgeschiedenis: Klik hier

Waardering:
v/d 5 gemiddeld uit 11 stemmen
6 commentaren op dit boek | Waardeer dit boek

Er is wat gaande in Mining Valley! Een zooitje ongeregeld dat zichzelf cowboy durft te noemen zet het dorp dagelijks op zijn kop! Naar later blijkt zijn het de cowboys van Arendsoog's nieuwe buurman, Grove. Maar wat moet een "eerzaam" rancher nou met een horde revolverhelden als die alleen maar voor het vee hoeven te zorgen?

Dan komt Pater O'Brien, de opvolger van Pater Boyle, op bezoek op de S-Ranch. Hij had geen slechter moment uit kunnen zoeken! De ongeregeldheden gaan over tot veediefstallen en de beroving van een trein, maar Grove's cowboys zijn op die momenten steeds een heel eind weg. Wie hebben deze diefstallen dan op hun geweten? En welke rol speelt Grove in dit alles? En wat is de rol van de sluwe advocaat Warton?

Witte Veder wordt ontvoerd, treinbeambtes worden slinks omgepraat en een paar kleine boeren dreigen de dupe te worden van de plannen van Grove en Warton... Het gebeurt allemaal in een razend tempo.

Dan ontdekt Arendsoog waar het allemaal om te doen is: de spoorlijn. Er is besloten dat er een lijn zal komen naar Mining Valley ůf naar Dorwan. Grove heeft er alles voor over om hem naar Dorwan te laten komen.

Waarom wil hij die lijn zo graag naar Dorwan laten lopen? En lukt het Arendsoog om die plannen dwars te bomen? Dat lees je allemaal in deze spannende Arendsoog!

  Printvriendelijke versie

Login


Gebruikersnaam

Wachtwoord
 


Wachtwoord vergeten?

Bezoekers


Er zijn in totaal 537236 unieke bezoekers geweest op deze site, waarvan 35 vandaag