Menu

Home
Dank aan
Wat is Arendsoog?
Fotoboek
Achtergrondinfo
Nederl. boeken
Specials
Buitenl. boeken
Kaften
De Schrijvers
De Uitgever
De Tekenaars
Control Center
Registreer
Koopjespagina
Forum
Gastenboek
Spelletjes
Top lijst
Contact


Aantal leden


De Arendsoog website heeft op dit moment 804 geregistreerde leden.

Beschrijving Arendsoog deel 49

Titel: Arendsoog en de 'Avondmannen'
Arendsoog nummer: 49
Schijver: P. Nowee
Eerste druk: Oktober 1979
Drukgeschiedenis: Klik hier

Waardering:
v/d 5 gemiddeld uit 5 stemmen
3 commentaren op dit boek | Waardeer dit boek

Een zekere Mr. Soakes vraagt Arendsoog en Witte Veder om hulp. Hij vertelt het droevige verhaal van Jack Wale, een gelukszoeker uit BraziliŽ, die op een dag de grootste diamant aller tijden vindt. "Een diamant bestemd voor een koning of een keizer, een ongehoord sieraad" vertelt Soakes hen. Het brack Jack echter geen geluk. Toen hij thuis kwam om zijn diamant te laten zien, was zijn vrouw door een dronkaard doodgeschoten. Soakes had zich over Jack's zoontje ontfermd. Als dank hiervoor betaalde Jack de reis van Soakes naar de VS, wat altijd al een droom van Soakes was. Onderweg werd Jack echter vermoord... Later worden 3 mannen aangehouden omdat ze een groot stuk bergkristal probeerden te verkopen als diamant... de overvaller waarchijnlijk. Maar waar is dan de echte avondster?

Soakes ontfermde zich over Pete, Jack's zoon, en samen bouwden zij een Ranch op. Sinds kort worden zij echter 's nachts lastiggevallen door de Avondmannen, die alles kort en klein slaan en vragen naar de diamant, de "Avondster". Die is echter echter spoorloos verdwenen na Jack's dood...

Arendsoog en Witte Veder gaan op onderzoek uit en ontdekken al snel dat Soakes een vuil spelletje speelt. Maar wat zullen de Avondmannen nu doen? En waar is nou de Avondster gebleven?

Je leest het allemaal in deze Arendsoog!

  Printvriendelijke versie

Login


Gebruikersnaam

Wachtwoord
 


Wachtwoord vergeten?

Bezoekers


Er zijn in totaal 537237 unieke bezoekers geweest op deze site, waarvan 37 vandaag