Menu

Home
Dank aan
Wat is Arendsoog?
Fotoboek
Achtergrondinfo
Nederl. boeken
Specials
Buitenl. boeken
Kaften
De Schrijvers
De Uitgever
De Tekenaars
Control Center
Registreer
Koopjespagina
Forum
Gastenboek
Spelletjes
Top lijst
Contact


Aantal leden


De Arendsoog website heeft op dit moment 804 geregistreerde leden.

Hans G. Kresse - Zijn tekeningen in de boeken van 16-01-2020

Beste allemaal

Theo Keijzer is bezig met het uitbrengen van een hardcover boek met alle tekeningen van Hans G Kresse uit de Arendsoogboeken. Voor Arendsoogfans een bijzonder interessante editie om te hebben

Meer informatie over het boek en hoe die te bestellen is hier te vinden

Daniel


Arendsoog op de radio23-03-2016

Beste Arendsoogfans,

Morgen 24 maart van 20:00 tot 21:00 is Jack Nowee, kleinzoon van J. Nowee en neef van P. Nowee, op de radio te gast om te spreken over Arendsoog. Het interview zal te horen zijn in het programma "Panorama Literama" van Exxact Barendrecht.

Voor wie niet in de regio Barendrecht woont is er een livestream te beluisteren op:
http://www.exxact.nl/live/live.html


Daniel


Jubileumboek nog te koop bij de uitgever!19-03-2015

Allen,

Een ingekomen bericht van Hans Matla, de uitgever van het jubileumboek ( zie hier voor meer info over dit boek)
---------------------------------

Beste Arendsoog-fans,
Weten jullie dat er naast de gewone serie nog een prachtig extra boek bestaat? Dat is uitgegeven ter gelegenheid van de 75ste verjaardag van onze Ďhelden.
Het is een prachtig Arendsoog-boek getiteld ĎWas getekend... Arendsoog!í, met vier verhalen die speciaal zijn geschreven voor het stripblad Pep. Het is in hard cover met een stofomslag en bevat meer dan 80 vierkleurenillustraties, schitterend geschilderd door Hans G. Kresse, de ĎRembrandt van de Nederlandse illustratorení.
Het boek is nog te koop bij de uitgever:
Uitgeverij Panda


Arendsoog expositie in Letterkundig Museum25-04-2014

De archieven van zowel J. als P. Nowee zijn overgedragen aan het Letterkundig Museum in Den Haag. Het museum heeft de komende tijd een expositie met o.a. typoscripten, fanmail, correspondentie met Uitgeverij Malmberg, plakboeken met knipsels en fotoís, reclamedrukwerk en drie schrijfmachines waarmee vader en zoon Nowee hun verhalen schreven.

Het is nog niet bekend hoe lang de expositie zal duren, dus het is raadzaam om zo snel mogelijk een kijkje te gaan nemen. Zie voor meer informatie deze pagina
Fandag 201519-01-2014

Beste fans,

Na een geslaagde nieuwjaarsborrel bij Jack is het weer eens tijd om wat verder vooruit te blikken. In 2015 is het volgende Arendsooglustrum, en langzaamaan worden de eerste plannen daarvoor gemaakt.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws, interessante discussies over Arendsoog en alle mooie events die worden georganiseerd (denk aan de jaarlijkse Arendsoog barbeque)? Neem dan eens een kijkje op het forum en discussieer mee!

Daniel


Het forum03-12-2011

Het forum is de laatste tijd weer volop in beweging. Bezoekers van de Arendsoogsite: mis vooral alle geweldige inhoud van het Arendsoogforum niet!

Kijk bijvoorbeeld eens op het Eerlijk Delen forum (KLIK HIER), waar u vanalles kunt vinden, van zelfgeschreven Arendsoogverhalen tot scans van originele tekeningen en interviews met de schrijvers! Of kijk op het drukgeschiedenissen forum (KLIK HIER) naar een overzicht van alle drukken, en kijk of u wellicht kunt helpen met het volledig maken van dit mega project!

Natuurlijk kunt u ook gewoon meepraten over de boeken: wat voor wapens gebruikte Arendsoog, had er meer romantiek in de boeken gemoeten en wanneer komt er weer een nieuwe set pockets uit? De site bevat veel informatie, maar de echte fan kijkt ook regelmatig op het forum en praat mee over Arendsoog.

Hopelijk tot snel op het forum!


Grote update25-11-2010

Beste bezoekers,

Recentelijk heeft een grote update van alle informatie op de Arendsoogsite plaatsgevonden. Alle achtergrond informatie is waar nodig gecorrigeerd en aangevuld. Daarnaast is er bij de Nederlandse boeken informatie toegevoegd over de uitgiftedatum en er wordt er nu gelinkt naar de drukgeschiedenis van elk deel.

Ook de sectie over de kaften heeft een update gehad en bevat nu ook informatie over de softcovers. Onder "Specials" vindt u nu ook informatie over het jubileumboek, maar ook alle andere specials hebben een update gehad en zijn nu voorzien van meer informatie. Tot slot zijn belangrijke bestanden van het forum op de toepasselijke pagina's geplaatst, zodat ook niet-forum bezoekers kunnen genieten van bijvoorbeeld de uitgewerkte tijdlijn van de Arendsoogboeken of het totaaloverzicht van werk van J.- en P. Nowee.

Het is dan ook zeker de moeite waard voor alle bezoekers, of u nu voor het eerst op de site komt of juist regelmatig bezoekt, om de site weer eens door te bladeren. Mocht u toch nog foutjes ontdekken, laat u mij dat dan vooral weten.

Veel plezier op de site!

DaniŽl


Fandag foto's19-09-2010

Beste Arendsoogfans,

De fandag zit er weer op, en wat was het een succes! Hordes bezoekers, een prachtig jubileumboek en een geweldige sfeer. In het menu aan de linkerkant van deze site kunt u op "fotoboek" klikken om een aantal foto's van de fandag te zien. Een leuke manier om nog even na te genieten. Ook kunt u in het menu op "Forum" klikken om met andere fans na te praten.

Ook op deze plek nogmaals dank aan Jack Nowee, die zich wederom voor 200% heeft gegeven om een succes van de fandag te maken. Jack was de drijvende kracht achter alles dat er gisteren gebeurde en daar zijn we hem bijzonder dankbaar voor.

Tot slot: als u het jubileumboek niet heeft kunnen bemachtigen op de fandag, dan is er nog hoop. Uitgeverij Panda heeft nog exemplaren over, die o.a. op de stripbeurs in Houten zullen worden verkocht. Neem voor meer informatie contact met de uitgever op via info@uitgeverij-panda.nl.

Op naar het volgende lustrum!

DaniŽl


Programma fandag26-08-2010

Beste Arendsoogfans,

De fandag nadert met rasse schreden en de organisatoren zitten niet stil. Inmiddels is online het programma voor 18 september te vinden. Klik hier om deze te bekijken.

Met vragen kunt u nog altijd het best terecht bij Jack Nowee via de link onderaan dit bericht. Let u er wel op dat Jack het erg druk heeft; lees dus eerst alle beschikbare informatie rustig door voordat u vragen stelt. Kijk hier voor het topic op het Arendsoogforum waar veel informatie te vinden is. Daarnaast kunt u hier het persbericht over de fandag vinden zoals dat naar veel media is verstuurd.

Klik hier om Jack Nowee te mailen
Jubileumboek02-08-2010

Beste bezoekers,

Zoals al via vele kanalen bekend is gemaakt: tijdens de Arendsoog fandag (18 september) zal er een speciaal voor deze gelegenheid gemaakt jubileumboek te koop worden aangeboden. Meer over dit boek kunt u lezen in het hieronder te vinden persbericht. De prijs is inmiddels ook bekend: 50 euro.

Voor meer informatie over het jubileumboek of de Arendsoog fandag kunt u via onderstaande link contact opnemen met Jack Nowee:

Klik hier

DaniŽl


Meer informatie fandag10-06-2010

Beste Arendsoogfans,

Er is meer bekend over de aankomende fandag. Kijk hier voor het topic op het Arendsoogforum waar veel informatie te vinden is. Daarnaast kunt u hier het persbericht over de fandag vinden zoals dat naar veel media is verstuurd.

DaniŽl


Arendsoog fandag 201001-06-2010

Beste Arendsoogfans,

Op de site is het alweer even stil, maar op het forum, www.arendsoog.info/forum, is al weer tijden een levendige discussie gaande over een nieuwe Arendsoog fandag. De vorige editie, in 2005, was een doorslaand succes en nu, weer een lustrum later, willen we dat graag een vervolg geven.

Onder voorbehoud zijn tot nu toe de volgende gegevens bekend:

Wanneer?: 18 september, 11:00 - 15:00
Waar?: Snowworld, Zoetermeer

Meer informatie volgt op deze plek, maar hou de datum alvast vrij in je agenda. Neem ook vooral een kijkje op het forum en discussieer mee over de invulling van de dag, of meld je aan om te komen helpen

Tot in september!

DaniŽl


Nieuwe Quiz!!!19-02-2009

Voor de echte kenners, maar ook voor de mensen die gewoon van puzzelen en Arendsoog houden is vanaf gisteren de Arendsoog quiz 2009 begonnen Kijk op het forum voor meer informatie en voor de vragen.

Maak jezelf onsterfelijk, win de Arendsoog quiz 2009!

DaniŽl


Kruidvat boeken21-01-2009

Beste allemaal,

Op de website van Kruidvat zijn een viertal goedkope Arendsoogboeken te koop. Zeker voor de beginnende fans een goede koop! Klik hier om direct naar de boeken toe te gaan!

DaniŽl


Storing is voorbij30-12-2008

Beste Arendsoogfans,

Vanuit het zonnige Florida een berichtje over de recente down-time van de website. Ruim een week geleden is de hele host waar de site op staat eruit gegaan. Om kort te gaan: in het servercentre was een stroomkabel kapot, en het bedrijf dat de serverruimtes beheert weigerde daar tijdens of rond de feestdagen iets aan te doen. Vandaar dat het erg lang duurde voordat de site weer online kon.

Maar goed: alles werkt inmiddels weer, dus ik wens bij deze iedereen weer veel plezier op de site en op het forum. Bij deze alvast een goede jaarwisseling en tot in 2009!

DaniŽlOriginele Arendsoogtekeningen tentoongesteld21-03-2008

Beste fans,

Van Joop Plasmeijer kreeg ik het volgende bericht:

'In Hengelo wordt een overzichtstentoonstelling van het werk van Jan Huizinga gehouden. De tentoonstelling is van 25 april t/m 10 augustus te bezichtigen in het Historisch Museum te Hengelo(O)
Het verheugt mij te melden dat er op de tentoonstelling maar liefst 19 originele Arendsoog ontwerpen te zien zijn.
'

Ik heb zelf alweer een flinke tijd geleden een aantal originele tekeningen van Kresse gezien, en dat was echt heel speciaal. Ik ga zelf dan ook zeker een kijkje nemen bij deze tentoonstelling. Een aanrader voor elke Arendsoogfan

Kijk op de site voor meer informatie: http://www.historischmuseumhengelo.nl


DaniŽl


Nieuwe tekenaar informatie17-01-2008

Hij mocht natuurlijk niet ontbreken in het rijtje met tekenaars, maar het was niet anders totdat iemand zich meldde met een goede biografie.

Bij deze dus: de nieuwe biografie van tekenaar Jan Huizinga (met dank aan Joop Plasmeijer) is vanaf nu op de pagina 'De Tekenaars' terug te vinden.

Bij deze meteen een oproep: heeft u nog ontbrekende informatie voor op de site, meldt u zich dan via de contactpagina!


Gelukkig nieuwjaar!01-01-2008

Beste bezoekers,

Van mijn kant alle goeds toegewenst voor 2008!

2007 was een jaar waarin de lichte stilte rondom het fenomeen Arendsoog vooral werd onderbroken door discussies over de langverwachte heruitgaves en het op onverwachte plekken opduiken van Arendsoogboeken (Intertoys, Kwantum, en natuurlijk bij de Aldi).

Ook was het een jaar waarin de enthousiaste forumgangers, onder leiding van Jack Nowee, de lange reis naar Dinxperlo maakten om hun held te vertegenwoordigen op de Dag van de Jeugdhelden, om er vervolgens achter te komen dat zij niet de enigen waren die nog nooit van die plaats hadden gehoord. Ondanks de bedroevend lage opkomst was het samenzijn de reis toch meer dan waard.

Daar bleef het niet bij, want in de zomer was het weer tijd voor de inmiddels bijna traditionele Arendsoog barbeque. Ditmaal werd die gehouden in mijn eigen wereldstad Zoetermeer. Het weer zat prima mee, en de sfeer zat er goed in. Zelfs een lichtelijk uit de hand gelopen watergevecht mocht de pret niet drukken

Het einde van het jaar werd gekenmerkt door een inzinking in de activiteit op de site, wat natuurlijk jammer is, maar niet onbegrijpelijk. Nieuw bloed in de forum-kuip zorgt voor nieuwe gespreksstof, en daar ontbreekt het soms een beetje aan. Dus bij deze nog maar een keer de oproep: wordt actief op het forum en discussieer met ons mee! Vragen, opmerkingen of meningen over de boeken zijn allemaal welkom, maar ook over andere dingen kun je komen praten!

Mensen die suggesties hebben voor de site en het forum in 2008 kunnen mij altijd mailen. Eventuele happenings worden gemeld op de hoofdpagina, maar hou voor de zekerheid ook het forum in de gaten.

Maak er een goed jaar van!

DaniŽl


Gelukkig nieuwjaar / heruitgave boeken04-01-2007

Beste Arendsoogfans,

Allereerst: een gelukkig nieuwjaar en de beste wensen voor 2007.

Dan: ik krijg veel vragen over de aangekondigde nieuwe uitgaven. Pimento meldt momenteel op haar website dat de boeken pas in 2008 uit zullen komen, terwijl eerder werd gemeld dat ze al veel eerder voorhanden zouden zijn. Zoals Jack Nowee al op het forum postte komt de vertraging door onenigheid over het wel of niet aanpassen van de teksten. Het is nog onbekend wanneer de boeken nu uiteindelijk zullen verschijnen.

Ik hoop dat iedereen hiermee voldoende op de hoogte is, als er meer nieuws is, dan zal ik dat zo snel mogelijk op de site zetten.

DaniŽl


Verdere info nieuwe Arendsoogboeken27-09-2006

Beste Arendsoogfans!

Er is meer bekend over de heruitgave van twee Arendsoogboeken later dit jaar. Ten eerste: de releasedatum. De boeken zullen vanaf 10 oktober in de boekhandel liggen! Verdere informatie:

Maat: 14 cm x 21,5 cm
Omslag: Hardcover
Illustraties: Wouter Tulp

Zoals al eerder vermeld zijn er splinternieuwe omslagen voor de heruitgave gemaakt. Kijkt u voor meer info ťn plaatjes van de voorkant op deze website van tekenaar Wouter Tulp. Meer info over Tulp zelf staat op deze site onder het kopje 'Tekenaars'

De uitgever van de boeken is Pimento. Het gaat, zoals al bekend, om de onderstaande boeken. Voor meer info kunt u op de titel van het boek klikken:

De strijd om Sam Peony-bridge
ISBN 90 499 2167 1
De stad van de verdwenen cowboys
ISBN 90 499 2168 X

Tot slot: ik heb via een boekhandel geregeld dat bezoekers van de Arendsoogsite de boeken kunnen reserveren ťn zonder verdere kosten thuis kunnen laten bezorgen. De totale kosten voor beide boeken komen hiermee inclusief verzendkosten uit op EUR 15,=. Wie daar gebruik van wil maken, kan mij een mailtje sturen met naam en adresgegevens, dan zorg ik ervoor dat alles verder in orde komt.

Ik wens iedereen veel plezier met de nieuwe uitgaves en hoe je er ook aan wilt komen: zorg dat je ze krijgt!!!

DaniŽl


Eerste informatie heruitgave boeken...07-08-2006

Beste Arendsoogfans,

Het is weer een tijdje stil geweest rondom onze held, en ik ben dan ook erg blij dat er weer eens wat staat te gebeuren op Arendsoog-gebied. Van Jack kreeg ik gisteren de mededeling dat er in ieder geval twee Arendsoogboeken opnieuw uitgegeven zullen worden!

Het volgende is wat er tot nu toe bekend is:

- Het zal in eerste instantie gaan om de delen 22 en 23. Meer delen zullen waarschijnlijk wel volgen, maar daar is nog niets over bekend.

- De uitgave staat gepland voor oktober

- De prijs zal rond de 7,5 euro per boek komen te liggen

- De boeken worden in een hardcover formaat uitgebracht en zullen gewoon bij de boekhandel komen te liggen. Ze zullen echter op de markt komen met een nieuwe omslagtekening Het formaat zal zowel verschillen van de gewone boeken als van de eerder verschenen paparbacks.

Tot zover de informatie die tot nu toe beschikbaar is. Ik hou jullie uiteraard zoveel mogelijk op de hoogte

De boeken staan al op internet! Kijk maar op bijvoorbeeld www.bruna.nl en zoek op Arendsoog!

DaniŽl


Foto's BBQ / Interview Online12-06-2005

Hallo allemaal,

Gisteren hebben we met een aantal van de trouwe forumgangers een deels verregende maar, ondanks dat, heerlijke en gezellige barbeque bij Jack thuis gehouden. Het was leuk de mensen die je zoveel spreekt via het forum weer eens in levende lijve te zien. Mensen die wel op de site komen maar nooit op het forum: neem eens een kijkje, onze groep wordt nog steeds groter en gezelliger!

De foto's van gisteren kreeg ik van Jack al toegemaild en in het fotoboek zijn ze weer allemaal te vinden. Gisteren kreeg ik ook van Anko ( die stukken sneller is dan de KRO ) alvast een cd-tje met het interview van 29 Mei erop . Uiteraard heb ik hem meteen op de site gezet, hij is hier te downloaden (klik) . Denk er wel aan dat het een lang interview is (bijna een half uur) en dat de download dus even kan duren

Tot zover weer even, prettige Zondag nog allemaal.

DaniŽl


Arendsoog op de radio21-05-2005

Hallo allemaal,

Zo is er tijden lang niets te melden, zo volgen de nieuwsberichten elkaar in razend tempo op Vandaag ben ik samen met Jack geÔnterviewd door de KRO voor hun programma Verum Bonum Pulchrum. Het wordt een vrij lang stuk over Arendsoog, ter gelegenheid van het 70-jarig jubileum van onze grote held. De uitzending zal plaatsvinden op Zondag 29 Mei vanaf 23:00 op 747 AM.

Achteraf zal een digitale versie van het hele stuk op de site worden geplaatst, voor de mensen die Zondagavond iets anders/beters te doen hebben

DaniŽl


Login


Gebruikersnaam

Wachtwoord
 


Wachtwoord vergeten?

Bezoekers


Er zijn in totaal 537587 unieke bezoekers geweest op deze site, waarvan 50 vandaag