Menu

Home
Dank aan
Wat is Arendsoog?
Fotoboek
Achtergrondinfo
Nederl. boeken
Specials
Buitenl. boeken
Kaften
De Schrijvers
De Uitgever
De Tekenaars
Control Center
Registreer
Koopjespagina
Forum
Gastenboek
Spelletjes
Top lijst
Contact


Aantal leden


De Arendsoog website heeft op dit moment 804 geregistreerde leden.

Veel voorkomende namen uit de Arendsoogboeken

De hoofdpersonen

Arendsoog:
Arendsoog is de hoofdpersoon uit de boeken, en al sinds zijn zestiende vaderloos (zie "Voor de Eerste Arendsoog"). Uiteraard is Arendsoog niet zijn echte naam, die is Bob Stanhope. De bijnaam Arendsoog kreeg hij van de Indianen, om zijn ongelooflijk scherpe ogen. Ook staat Arendsoog bekend om zijn zuivere schoten en de snelheid waarmee hij zijn geweer kan trekken en is hij deputy (hulpsheriff) van het district Dorwan.Witte Veder:
De beste vriend en metgezel van Arendsoog. Witte Veder is sinds Arendsoog Nr. 2 bekeerd tot het Christendom. Witte Veder staat bekend om zijn scherpe oren en zijn kwaliteiten bij het spoorzoeken. De vader van Witte Veder heette Witte Bever.Ann Stanhope:
De "liefhebbende" zuster van Arendsoog.

Mrs. Stanhope:
De moeder van Arendsoog en zelf al voor het eerste Arendsoogboek weduwe. Mrs. Stanhope is altijd erg bezorgd over haar zoon.

Jim:
De oude, trouwe voorman van de S-Ranch. Was al in dienst bij Bob's vader. Arendsoog kan altijd alles aan hem overlaten als hij weer eens op avontuur gaat.

Sheriff Grisley:
De oude Sheriff van Dorwan en al jaren een erg goede vriend van Arendsoog en Witte Veder.

Lightfeet en "Witte Veders paard":
Arendsoog gaf zijn bliksemsnelle paard de naam Lightfeet, terwijl Witte Veder zijn iets minder snelle paard geen naam heeft gegeven. Lightfeet is bewonderenswaardig goed afgericht en Witte Veders paard volgt hem altijd automatisch.
Andere belangrijke personen

Pater Boyle:
Pater Boyle is een Pater die al een vriend was van Arendsoog's vader. Hij komt soms naar de S-Ranch om de Cowboys te helpen bij het belijden van hun geloof. In deel 2 sterft hij terwijl hij zijn broers leven redt.

Dan Stevens:
Dan Stevens is een goudzoeker. Arendsoog redt hem in deel 1 het leven, en in deel 2 helpt Stevens Arendsoog door hem tijdig in te lichten over een opstand bij de indianen. In deel 3 vindt hij een rijke goudader, maar wordt hij ook ontvoerd. Arendsoog redt hem dan. In deel 12, Stevens heeft zich dan inmiddels gevestigd in Canada, helpt Arendsoog hem weer.

John Newland:
John Newland is een goede vriend van zowel Arendsoog als Don Esteban. Arendsoog ontmoet hem voor het eerst in deel 3, waarin Newland helpt om Dan Stevens terug te vinden. John Newland is de eigenaar van de Double-Cross Ranch (vlakbij Canon-City), is getrouwd en heeft een zoon: John (Junior).

Don Esteban de Valorga:
Don Esteban is een rijke Rancher wiens gebied vlak bij de Mexicaanse grens ligt. Hij is een erg goede vriend van Arendsoog en Witte Veder en wordt door hen regelmatig geholpen. Hijzelf helpt Arendsoog en Witte Veder op zijn beurt ook weer regelmatig. Don Esteban heeft een zoon, Carlos, en een dochter Benita , die beide al lange tijd moederloos zijn. Arendsoog helpt Don Esteban o.a. door het terugbrengen van diens zoon, die was geÔnfiltreerd bij een bende schurken (deel 5)

Anston:
Anston is de eigenaar van de Triangle-Ranch, die vlakbij Bevercreek ligt. In deel 6 ontdekt Arendsoog dat er zilver op zijn gebied ligt, en vanaf dat moment houdt Anston zich vooral bezig met het ontginnen van die mijn. Anston heeft twee dochters, Betty en Barbara, en is weduwnaar.Login


Gebruikersnaam

Wachtwoord
 


Wachtwoord vergeten?

Bezoekers


Er zijn in totaal 537587 unieke bezoekers geweest op deze site, waarvan 50 vandaag