Menu

Home
Dank aan
Wat is Arendsoog?
Fotoboek
Achtergrondinfo
Nederl. boeken
Specials
Buitenl. boeken
Kaften
De Schrijvers
De Uitgever
De Tekenaars
Control Center
Registreer
Koopjespagina
Forum
Gastenboek
Spelletjes
Top lijst
Contact


Aantal leden


De Arendsoog website heeft op dit moment 804 geregistreerde leden.

Tekenaars

Herry Behrens


Herry Behrens (Hermanus Gerardus Maria) werd geboren op 18 November 1937 te Amsterdam. Hij was korte tijd de tekenaar van de Arendsoogboeken, van nummer 54 tot het laatste nummer 63. Zijn tekeningen spreken erg tot de verbeelding en zijn erg duidelijk. Hieronder een korte biografie van hem:

Als Herry 17 is gaat hij naar Het Instituut voor Kunstnijverheidsonderwijs (nu de Rietveldacademie) in Amsterdam. Na een jaar wordt hij echter geadviseerd het in een andere richting te zoeken bij gebrek aan creativiteit. Hij gaat werken bij de Marten Toonder-studio's (van Olie B. Bommel) in Amsterdam en concentreert zich op het naturalistisch tekenen onder vakkundige leiding. Wekelijks volgt hij ook nog modeltekenlessen.

Dan moet hij in dienst, maar na een half jaar komt hij weer thuis omdat zijn vader is overleden en hij de zaak draaiende moet houden. Zijn vader had een winkel in dameshoeden en dat vak ligt hem helemaal niet. Daarom gaat hij weer tekenen. Hij doet wat opdrachten voor de Vara en wat reclamebureaus en in 1959 krijgt hij een vast contract als illustrator bij een reclamebureau. Hij gaat in Eindhoven wonen en ontmoet Marijke. Ze trouwen in 1962.

Veel leert hij van zijn collega Jan Kothuls en bovendien gaat hij in de avonduren boekillustraties maken. Eerst voor Uitgeverij Westfriesland. Dit gaat zo goed, dat hij in 1966 voor zichzelf begint.

Na een tijdje gaat hij weer in Hilversum wonen en de opdrachten blijven binnenstromen. In 1973 gaat hij ook boekomslagen voor Uitgeverij Kluitman maken. Hij heeft veel series geÔllustreerd.


Login


Gebruikersnaam

Wachtwoord
 


Wachtwoord vergeten?

Bezoekers


Er zijn in totaal 537236 unieke bezoekers geweest op deze site, waarvan 35 vandaag