Menu

Home
Dank aan
Wat is Arendsoog?
Fotoboek
Achtergrondinfo
Nederl. boeken
Specials
Buitenl. boeken
Kaften
De Schrijvers
De Uitgever
De Tekenaars
Control Center
Registreer
Koopjespagina
Forum
Gastenboek
Spelletjes
Top lijst
Contact


Aantal leden


De Arendsoog website heeft op dit moment 804 geregistreerde leden.

Tekenaars

Gerrit Stapel


Gerrit Stapel illustreerde een aantal van de latere Arendsogen. Hieronder een korte biografie:

Gerrit stapel werd geboren op 19 Mei 1921. Na enkele jaren kantoorwerk trad hij in 1942 in dienst bij de filmmaatschappij Bavaria, waar hij op de tekenfilmafdeling werd geplaatst. Na de oorlog tekende hij politieke prenten in Het Parool en daarna in Het Vrije Volk, waarin ook zijn eerste strip verscheen ('Hoedje'). In 1952 kwam hij als free-lancer bij de Toonder Studio's en leverde illustraties en strips voor Pum Pum, de jeugdbijlage van Het Laatste Nieuws. Hij tekende de illustraties bij het laatste gedeelte van 'De Jeugd van Eric de Noorman' (1953-1955).

Voor verschillende dagbladen en het weekblad Kris Kras startte Stapel (rond 1955) de middeleeuwse strip 'Otto van Irtin', waarvan hij 22 verhalen tekende (tekst: o.a. Lo Hartog van Banda). Kort na het start van de strip gaf Het Volk de eerste vijf verhalen in boekvorm uit en een paar jaar later verschenen nog eens drie delen bij Wolters-Noordhoff. Eveneens voor de Toonder Studio's tekende Stapel (op tekst van Lo Hartog van Banda) enkele verhalen van de science-fiction strip 'Martin Evans'. Verder maakte hij illustraties voor een aantal kinderboeken, waaronder Arendsoog.

De lengte van de verhalen van Stapel liep nogal uiteen. Dit kwam doordat hij nooit dacht aan publicatie in album-vorm. Na 'Floris' kwam 'Arman en Ilva'. Vlak voor 'Arman en Ilva' heeft Stapel nog een proef getekend voor een nieuwe opzet van 'Kapitein Rob', die uiteindelijk is tegengehouden door mevrouw Kuhn. Na 'Arman en Ilva' heeft hij nog 'Guus Arend' voor Eppo getekend in 1978. In diezelfde periode tekende hij voor Donald Duck de serie 'Jonne'.
Login


Gebruikersnaam

Wachtwoord
 


Wachtwoord vergeten?

Bezoekers


Er zijn in totaal 537236 unieke bezoekers geweest op deze site, waarvan 35 vandaag