Menu

Home
Dank aan
Wat is Arendsoog?
Fotoboek
Achtergrondinfo
Nederl. boeken
Specials
Buitenl. boeken
Kaften
De Schrijvers
De Uitgever
De Tekenaars
Control Center
Registreer
Koopjespagina
Forum
Gastenboek
Spelletjes
Top lijst
Contact


Aantal leden


De Arendsoog website heeft op dit moment 804 geregistreerde leden.

Tekenaars

Jan Sonneborn


Jan Sonneborn was de ontwerper van de omslagen van de eerste serie Arendsoogboeken.

Jan werd geboren op 13 april 1913 te Amsterdam. Hij volgde een opleiding tot tekenaar. Zijn eerste baan was decorateur voor de Nederlandse film. Hij heeft onder andere meegewerkt aan de decors voor de Jantjes en Bleke Bet. Als zelfstandig decorarchitect ontwierp hij het decor voor de film “Het meisje met de blauwe hoed”. Hij is daarnaast bij o.a. filmtheater Tuschinski in dienst geweest.

Later werkte hij voor reclamebureau Han Jungeling. Vervolgens heeft hij besloten om samen met een oud-klasgenoot, Frans Meijer, het reclamebureau Meyson reclame op te richten. Het bureau staat nu bekend als het oudste reclamebureau van Amsterdam.
De zaken gingen in eerste instantie goed en ze namen een aantal mensen in dienst, toen de oorlog echter uitbrak was er geen werk meer. In de tussentijd had Jan zijn rijbewijs gehaald en las hij een oproep voor brandweerman. Hij heeft dit werk een poos gedaan, maar de risico’s werden te groot (hij was onder tussen vader van 3 kinderen geworden) en besloot daarom jeugdherberg vader te worden. Dit werk heeft hem uiteindelijk in Vught gebracht.

Na de oorlog pakte hij zijn werk als reclame ontwerper weer op en ontwierp diverse decors voor o.a. kleine komedie en diverse tentoonstellingen.

Uiteindelijk ging hij in Den Bosch wonen waar hij een atelier en galerie had waar hij diverse jonge kunstenaars een kans gaf te exposeren. Hij is ook zeer betrokken geweest bij de Oeteldonkse club waarvoor hij onder andere praalwagens ontwierp en jureerde bij diverse carnavals optochten.

Op 18 juni 1999 overleed hij op 86 jarige leeftijd.
Login


Gebruikersnaam

Wachtwoord
 


Wachtwoord vergeten?

Bezoekers


Er zijn in totaal 531799 unieke bezoekers geweest op deze site, waarvan 90 vandaag